logo
logo

Trūkstant šio vitamino didėja rizika užsikrėsti COVID-19:

news-img

Gerokai atšalus orams išauga virusinių ligų tikimybė, o šis metų laikas tampa dar pavojingesnis dėl pasaulį kaustančios koronaviruso pandemijos. Vitaminas D yra žinomas kaip viena iš svarbiausių medžiagų, aktyvinant mūsų imuninę sistemą.

Vitaminas D – gyvybiškai svarbus mikroelementas, kuris padeda palaikyti normalią kaulų ir dantų būklę, normalią raumenų funkciją, o svarbiausia – imuninės sistemos veiklą. Natūraliai mūsų organizmas didžiausią kiekį vitamino D pasigamina vasarą, nes pagrindinis šios medžiagos gaminimo šaltinis yra saulės spinduliai. Likusią vitamino D dalį gauname per maistą – vartojant tokius produktus kaip pienas, mėsa, sūris, lašiša, žuvų taukai. Patekus į organizmą, toliau už vitamino D sintezę atsako kepenys ir inkstai. Tačiau būtent šaltasis metų sezonas, kai už lango saulės spindulių išvystame vis mažiau, yra tas laikas, kai vitamino D kiekis mūsų organizme drastiškai sumažėja, susilpnėja organizmas ir tampame labiau pažeidžiami virusų bei kitų ligų.
www.delfi.lt